Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
S několika tipy a správnými ingrediencemi můžete kdykoliv vykouzlit originální a zajímavé kombinace. Objevte naše jednoduché návody a videa s recepty. Pokud potřebujete inspiraci, najdete ji zde.
Doufáme, že vás zavařování nadchne!
Množství ovoce se musí vždy přizpůsobit příslušnému želírovacímu cukru:
Na udržení optimálního poměru cukru, pektinu a kyseliny citrónové je důležité vždy použít celé balení cukru.
Nádoby a víčka by se měly sterilizovat předem (před začátkem vaření), protože po uvaření se musí džem okamžitě nalít do sklenic, existují následující možnosti:
Důležité: Džem se nalévá do teplých sklenic a ne do studených, jinak mohli prasknout, když do nich nalijete horký džem.
Povařte víčka 10 minut ve vařící vodě s trochou octa a pomocí naběračky s dírkami je přendejte do čisté mísy.
Důležité: Po sterilizaci se již nedotýkejte vnitřní části víček, aby zůstala sterilní.
některé ovoce chutná ještě lépe, když se kombinuje s jiným...
Aby se zachovala kvalita ovoce a zeleniny, je obzvlášť důležité, aby vše bylo co nejdříve zamrazené, aby se nevytvořily velké krystaly vody, které ničí strukturu buněk. Proto doporučujeme:
Pro jednoduché uvaření sirupu z květů a bylin (např. bez, máta, meduňka, šalvěj atd.) existuje základní recept, který se dá použít téměř na cokoliv a potom se může změnit podle chuti:
Aby sirup vyrobený z bobulového ovoce a z ovoce s peckou nezrosolovatěl ve sklenici, ale zůstal tekutý, použijte cukr na sirup z bobulového ovoce a ovoce s peckou. Tady je pár základních rad:
Je zcela otevřeně, vzhled sklenic je také velmi důležitý. Takže můžete nejen na něčem mimořádném, ale také krásně ozdobeném. Vyvinuli jsme exkluzivní štítky, které si můžete stáhnout zde. V prvním roce se etikety nalepily lepidlem na tapety na sklenice. Tato technika má výhodu v tom, že etikety mohou být snadněji upraveny. Takto přilepené etikety lze také snadno odstranit. Veškeré tipy k připevnění naleznete níže.
Šablony štítků jsou upravené na formát A4 a proto je možné je vytisknout na běžné tiskárně. Existuje několik způsobů, jak je připevníte na sklo:
Jsou k dispozici také ve formátu A4 (předchystané), to zjednodušuje tisk. Při lepení samolepících štítků dávejte pozor, protože lepí okamžitě a pak už to nejde upravit.
Štítky vytiskněte na normální papír, vystřihněte a na zadní stranu naneste trochu lepidla. Výhodou této metody je, že etikety se dají posunovat (upravit), dokud lepidlo zcela nezaschne a pak se dají také lehce odstranit. Krátký souhrn: vytisknout předlohu, na zádní stranu dát trochu lepidla, a etiketu nalepit na sklenici
Štítek vystřihnete a upevníte ho na sklenici s gumičkou. Takto je sklenice stále čistá.
TIP:
Etikety (štítky) ze sklenice odstraníte ponořením do teplé vody.
Domácí sirup anebo marmeláda? Není nic jednoduššího. Naše videa ukazují postup krok za krokem, najdete v nich odpovědi na vaše otázky ohledně receptů. Pomůžou nejen začátečníkům, ale také zkušeným kuchařům. Budete ohromeni tím jak lehce a rychle si můžete uvařit vlastní bylinkový nebo ovocný sirup či džem anebo marmeládu. Doufáme, že vás bude bavit nejen jejich sledování, ale také výroba! Na našem YouTube kanále Korunní cukr najdete daleko víc.