Malinový džem s bílou čokoládou

Image Description

přísady

 
 

příprava

Maliny krátce propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Smícháme je s citronovou šťávou, přivedeme do varu a dobře rozmixujeme. Čokoládu krájíme na malé kousky.

Do vychladlé směsi přidáme 500 g želírovacího cukru 2:1 a za stálého míchání vaříme 4 – 6 minut. Provedeme želírovací zkoušku. Sklenice naplníme do poloviny, přidáme trochu čokolády, sklenici doplníme s džemem až po okraj a dobře uzavřeme.

Džem rychle spotřebujeme.

Tipy

Malý panák malinové pálenky přidá aroma tomuto džemu.

Atraktivní je následující aperitiv:

2 lžíce broskvové dřeně zamícháme 1 cl citrónové šťávy, dáme do sklenice, dále promícháme s 1 cl bílého rumu a s jedním střikem Angostura a dolijeme sektem, přidáme 1 čajovou lžičku malinového džemu a dozdobíme malinami.

 

 

 

další recepty