Mascarpone dort s ostružinami

přísady

Korpus:

  • 250 g změklého másla
  • 250 g pudrového cukru Korunní cukr 
  • 1 vanilkový cukr
  • nastrouhaná kůra z 1 bio citronu
  • špetka soli
  • 5 vajec
  • 4 bílky
  • 250 g hladké mouky
  • 1 ČL prášku do pečiva

Krém z mascarpone:

  • 500 g mascarpone
  • 250 g tvarohu
  • 100 g pudrového cukru Korunní cukr 
  • dřeň z 1 vanilkového lusku
  • trochu šťávy a kůry z citronu
  • 250 g ostružin

příprava

Postup pro přípravu korpusu: 

Máslo s pudrovým cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a solí vyšleháme do pěny. Postupně přidáme vajíčka. Na závěr vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. 

Těsto nalijeme do 2 forem o průměru 15 cm a pečeme v horkovzdušné troubě cca 45 min. při 160 °C. Korpus necháme vychladnout a potom ho rozkrájíme na cca 1-2 cm široké pláty.

Postup pro přípravu krému:

Všechny přísady ušleháme v kuchyňském robotu. Krém natřeme na první korpus, obložíme ho ostružinami a znovu potřeme trochou krému. Položíme na něho druhý korpus a pokračujeme stejným způsobem. Poslední korpus potřeme trochou krému a ozdobíme ho květinami a ostružinami.

další recepty