Rebarborové tiramisu s rybízem

přísady

6 porci

Piškoty:

  • 2 ks vejce o velikosti M
  • 50 g cukru krupice
  • 60 g hladké mouky
  • 10 g kukuřičného škrobu
  • 10 g vody
  • 10 g cukru moučka

Rebarborový kompot

  • 300 g rebarbory
  • 50 g cukru krupice
  • 20 g rybízového sirupu a nebo džemu
  • 1/2 vanilkového lusku

Tiramisu:

  • 250 g Mascarpone
  • 250 g smetany ke šlehání
  • 40 g cukru krupice
  • 25 g rybízového džemu
  • Dvě vejce o velikosti M

Sirup:

  • 150 g vody
  • 50 g cukru krupice

Na dokončení:

  • 100 g červeného rybízu

 

příprava

Na piškoty vyšleháme z bílků, cukru a vody pevný sníh. Poté opatrně zamícháme žloutky a úplně nakonec směs mouky a kukuřičného škrobu. Hmotu tvarujeme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou na plech s papírem na pečení do tvaru dalších piškotů asi 7 cm dlouhých. Ihned je posypeme cukrem moučka a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 15 min. dozlatova. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

Rebarboru nakrájíme na asi 5 cm dlouhé špalíky a narovnáme je do malého pekáčku těsně vedle sebe. Přidáme vyškrábané vanilkové zrníčka, rebarboru zasypeme cukrem a na její povrch přiložíme pečící papír. Vložíme jí do trouby vyhřáté na 160° a pečeme asi 15 až 20 min. do změknutí. Kompot necháme vychladnout.

Na tiramisu smícháme všechny ingredience dohromady a ruční metličkou a nebo mixérem při středních obrátkách vyšleháme do husté hmoty. Tou naplníme cukrářský sáček, s hladkou zdobící špičkou.

Na sirup převaříme vodu, sirup a cukr, a poté přidáme šťávu z rebarborové kompotu. Necháme ho dobře vychladnout.

Piškoty namáčíme v sirupu a vrstvíme je společně s Rebarborové m kompotem a také tiramisu krém do vysokých sklenic o objemu asi 250 ml. Povrch ozdobíme zbylými piškoty a také čerstvým červeným rybízem.

další recepty