Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Porce: 12
Čas přípravy: 40 minut (bez doby chlazení)
na těsto:
na bezinkový krém:
k ozdobení:
dále:
Těsto:
Studené máslo nakrájte na kostičky a společně s ostatními surovinami zpracujte na těsto.
Těsto zabalte do fólie a dejte na 1 hodinu do lednice.
Vymažte formu na dort o průměru 28 cm.
Těsto rozválejte na tloušťku cca. 5 mm a vložte do dortové formy. Dobře se přitiskněte k jeho boku. Přebytečné těsto odřízněte ostrým nožem. Několikrát propíchněte vidličkou. Dortovou formu "vyloženou" těstem dejte na 20 minut do lednice.
Troubu předehřejte na 180 °C, horní/spodní pečení.
Na těsto rozprostřete pečící papír, navrch rozložte luštěniny jako závaží a poté pečte v předehřáté troubě 15 minut. Poté odstraňte luštěniny a pečte dort dalších 10 minut.
Nechte úplně ochladnout.
Bezinkový krém:
Bílou čokoládu nasekejte nahrubo.
Šlehačkovou smetanu přiveďte k varu, přidejte hrubě nasekanou bílou čokoládu a rozpusťte. Sundejte z plotny a nechte směs vychladnout.
Plátky želatiny dejte na několik minut do studené vody.
V misce smíchejte smetanový sýr s řeckým jogurtem a polovinou bezinkového sirupu.
Zahřejte druhou polovinu bezinkového sirupu. Plátky želatiny dobře vymačkejte a na středním plameni rozpusťte. Rozpusťte v něm 4 lžíce smetanovo-sýrovo-jogurtové smetany. Poté vmíchejte do zbylé smetanovo-sýrovo-jogurtové směsi.
Přidejte vychladlou šlehačku a čokoládovou směs a suroviny dobře promíchejte.
Příprava:
Bezinkový krém rozetřete na vychladlé dortové těsto, poté bezový dort dejte do lednice alespoň na 5 hodin, nejlépe však přes noc.
Před podáváním ozdobte rozpůlenými jahodami a bezovým květem.
Share or print this recipe