Cheesecake s hruškami a rebarborou

přísady

Uzavírací  forma (Ø 26–28 cm)

  • 4 vejce
  • 200 g Korunní cukr moučka
  • 1 bal. vanilkový cukr
  • 200 g hladké mouky
  • 1/2 bal. prášek na pečení
  • 100 ml oleje
  • 500 g tvarohu
  • 1 bal. vanilkového pudinku
  • 3 zralé hrušky
  • 250 g rebarbory

příprava

Vyšlehejte 3 vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidejte mouku, prášek do pečiva a olej a dobře promíchejte. Formu vymažte trochou oleje nebo másla a nalijte do ní těsto. Tvaroh smícháme s vejcem a pudingovým práškem a po lžících vkládejte na těsto ve formě. Použijte dřevěnou špejli  nebo rukojeť dřevěné vařečky a ve směsi míchejte ve tvaru „osmičky“, dokud nebude tvaroh dobře rozložen. Oloupejte hrušky, rozkrojte na polovinu a nakrájejte na rovné plátky. Nakrájejte rebarboru na 2–3 cm dlouhé kousky. Oboje položte na směs ve formě a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 60 minut.

další recepty