
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingredience na piškotové vrstvy:
- 5 vajec
- Špetka soli
- 125 g Korunního cukru moučka
- 120 g mouky
- Špetka prášku do pečiva
Ingredience na krém:
- 500 g mascarpone
- 500 g tvarohu
- 200 g Korunního cukru moučka
- Kůra a šťáva z ½ bio citronu
- 250 g smetany
- 2 balíčky stužovače šlehačky
Dále:
- Lisované jedlé květy na ozdobu
Příprava piškotových vrstev:
1. Předehřejte troubu na 175°C (horní/spodní ohřev) a dno dvou koláčových forem (průměr 20 cm) vyložte pečicím papírem.
2. Oddělte bílky a žloutky, bílky se špetkou soli vyšlehejte na sníh.
3. Žloutky s cukrem moučka šlehejte do pěny alespoň 5-7 minut.
4. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, prosejte a střídavě ji opatrně vmíchejte do sněhu spolu se žloutkovou cukrovou směsí.
5. Těsto rovnoměrně rozdělte do forem a pečte v předehřáté troubě asi 20-25 minut, dokud nebude zlatavé, ale ne příliš tmavé.
6. Piškotové vrstvy vyjměte z forem a nechte je zcela vychladnout.
Příprava krému:
1. Mascarpone, tvaroh, práškový cukr a citronovou šťávu šlehejte na nejnižší rychlost dohladka.
2. Smetanu se stužovačem šlehačky vyšlehejte do tuha a opatrně ji vmíchejte do mascarpone směsi.
3. Krém naplňte do cukrářského sáčku s hladkou špičkou, aby byl dort rovnoměrně naplněný.
Dokončení dortu:
1. První piškotovou vrstvu položte na dortovou podložku a rovnoměrně na ni naneste krém.
2. Položte druhou piškotovou vrstvu a zbylým krémem potřete celý dort. Uložte do lednice na alespoň 1-2 hodiny.
3. Na dekoraci podle přání přidejte stlačené jedlé květy.
Share or print this recipe