Pudinkové srdce z tvarohového těsta

přísady

na približne 20 kusů

Na těsto:

  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 70 g oleje neutrální chuti
  • 80 g mléka
  • 60 g Korunní cukr krupice
  • 1 velká špetka soli
  • 460 g mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva

Na pudink

K ozdobení

 

příprava

Pudink připravte podle návodu na obalu. Nechte úplně ochladnout.

Na tvarohové těsto smíchejte metličkou tvaroh, olej, mléko, cukr a sůl, abyste získali homogenní směs. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a poté přidejte do tvarohové směsi. Nejprve promíchejte vařečkou a poté hněťte rukama, dokud nezískáte hladké těsto.

Troubu předehřejte na 175 °C, horní/spodní pečení. Plech na pečení vyložte pečicím papírem.

Těsto rozdělte na dvě části a obě roztáhněte na obdélníkový tvar.

Nožem nakrájte na proužky široké cca 3-3,5 cm.

Pudink nalijte do jednorázového pěnového sáčku, odřízněte špičku a přetlačte ji na proužky. Poznámka: ponechte několik centimetrů uprostřed proužku, aby bylo možné špičku srdce dobře přitlačit.

Borůvky a maliny nakrájte na malé kousky a rozložte je na pudink.

Srolujte obě strany proužků. Pečlivě vytvarujte vršek, aby byl tvar srdce dobře rozpoznatelný i po upečení.

Pokud chcete, můžete doprostřed vtlačit více pudinku.

Srdíčka pečte v předehřáté troubě přibližně 20-25 minut dozlatova. Nechte úplně ochladnout, és posypte cukrem.

Poznámka: Srdíčka vydrží dlouho měkká – a ani těsto nebude tvrdé. Skladujte nejlépe ve vzduchotěsné nádobě.

další recepty