Čokoládové řezy s lískovými oříšky

přísady

Přísady na 1/2 plechu

  • 250 g másla
  • 200 g hořké čokolády
  • 3 vejce
  • 130 g Korunního cukru hnědého
  • strouhaná kůra z jednoho pomeranče
  • 40 g kukuřičné mouky
  • 150 g strouhaných lískových ořechů
  • 50 g horké rybízové marmelády
  • 100 g nasekaných lískových ořechů
  • papír na pečení

příprava

Ve vodní lázni pomalu necháte rozpustit máslo a hořkou čokoládu a poté necháte mírně vychladnout.

Vejce, hnědý cukr a pomerančovou kůru šlehejte asi 7 minut ručním mixérem do pěny, poté přidejte směs máslové polevy a dobře promíchejte. Smíchejte kukuřičnou mouku s lískovými oříšky a také následně přimíchejte. Směs (výška asi 2 cm) vylijete na plech vyložený papírem na pečení.

Pečte v předehřáté troubě na 180 ° C (horní / dolní pečení) na prostředním roštu asi 25 minut. Nechte vychladnout.

Řezy vyklopte na kousek papíru na pečení, natřete silnou vrstvu horkého rybízového džemu, nakrájejte ho a posypte lískovými ořechy.

další recepty