
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingredience na muffiny:
- 200 g mouky
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- ½ čajové lžičky jedlé sody (alternativně lze použít prášek do pečiva)
- špetka soli
- 150 g Korunního cukru moučka
- 120 g oleje
- 2 vejce pokojové teploty
- 2 lžíce sirupu z černého bezu
- 100 g mléka pokojové teploty
- 150 g smíšených bobulí dle výběru
- 2 lžíce mouky na obalení bobulí
Ingredience na polevu:
- 200 g měkkého másla
- 150 g Korunního cukru moučka
- 400 g krémového sýra pokojové teploty
- 4 lžíce sirupu z černého bezu
- 3 lžíce citronové šťávy
- Potravinářské barvivo (volitelné)
- Čerstvé bobule a sušené květiny na dekoraci
Předehřejte troubu na 175 °C (350 °F) s horním a dolním ohřevem a vyložte formu na muffiny 12 papírovými košíčky.
Omyjte bobulové ovoce, očistěte je a nakrájejte na malé kostičky. Na muffiny vložte suché ingredience do mísy a dobře je promíchejte. V jiné míse smíchejte tekuté ingredience. Tekuté ingredience přidejte k suchým a promíchejte, dokud nebude těsto hladké.
Smíchejte bobulové ovoce s moukou a jemně ho vmíchejte do těsta. Pomocí zmrzlinového lžičky nebo dvou lžic rovnoměrně rozdělte těsto do muffinových košíčků a pečte v předehřáté troubě asi 20-25 minut, dokud nebudou zlatavě hnědé.
Na polevu vyšlehejte měkké máslo s moučkovým cukrem asi 5-7 minut, dokud nebude světlé a krémové. Postupně přidávejte změklý tvaroh a poté vmíchejte sirup z černého bezu a citronovou šťávu.
Podle přání obarvěte polevu, vložte ji do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou. Polevu naneste na vychladlé muffiny v kruhových pohybech od okraje směrem do středu.Ozdobte čerstvými bobulemi a sušenými květy.
Share or print this recipe