Marcipánový cheesecake Spekulatius

přísady

na základ Spekulatius

  • 300 g sušenek Spekulatius
  • 85 g másla

na marcipánovou náplň

  • 200 g marcipánu
  • 4 vejce (velikost M)
  • 125 g Korunní cukr krystal
  • 1 ČL koření Spekulatius
  • trochu mleté vanilky nebo 1 balení vanilkového cukru Bourbon
  • 750 g nízkotučného tvarohu
  • 150 g zakysané smetany
  • 100 g čerstvého sýru
  • 1 panákovou skleničku rumu

na polevu:

  • 200 g brusinkové marmelády
  • 1 panákovou skleničku rumu

příprava

Sušenky Spekulatius dejte do sáčku a rozdrťte je válečkem na jemno.

Nechte rozpustit máslo a smíchejte ho s rozdrcenými sušenkami. Vypracujte drobenku.

Drobenku Spekulatius napěchujte na dno pečicí formy o průměru cca 22-24 cm a dejte stranou.

Předehřejte troubu na 165 °C na horní a dolní ohřev.

Marcipán nastrouhejte na jemno, přidejte vejce a Korunní bio cukr a vyšlehejte do pěny. Směs nesmí obsahovat hrudky.

Přidejte tvaroh, zakysanou smetanu, čerstvý sýr a koření a míchejte na nejnižší stupeň.

Tvarohovou směs naneste rovnoměrně na připravený korpus a pečte v předehřáté troubě na nejnižší příčce cca 60 minut dozlatova. Otevřete dvířka trouby a nechte pomalu vychladnout.

Marmeládu s rumem dejte do malého hrnce a zahřejte na středním plameni.

Brusinkovou polevu naneste na vychladlý cheesecake. Dobrou chuť!

 

další recepty