Makové pusinky s marmeládou

přísady

Přibližně 40 kusů:

  • 250 g másla (měkkého)
  • 130 g Korunního cukru krupice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • 280 g mouky
  • 150 g máku
  • 60 ml šlehačky
  • švestková povidla nebo rybízová marmeláda
  • 1 kakaové polevy

příprava

Předehřejte troubu na 30 ° C horký vzduch. 2 plechy na pečení vyložte papírem na pečení. Máslo, cukr a vanilkový cukr vymíchejte do pěny (asi 5 minut). Šlehejte vejce pokojové teplotě. Přimíchejte mouku a mák. Rychle vmíchejte šlehačku a nalijte těsto do zdobícího sáčku s hvězdicovou tryskou.

Nedejte příliš velké pusinky. Pokud směs jde směs jen velmi obtížně protlačit zdobícím sáčkem, krátce vložte sáček do teplé trouby vyhřáté na 30 stupňů.  Tím máslo změkne a těsto se snadněji nastříká.

Troubu zahřejte na 170 ° C a sušenky pečte asi 10-12 minut. Nechte vychladnout.

Natřete je džem (ne příliš málo!) a makové pusinky slepte.

Připravte kakaovou polevu podle návodu.  Polovinu pusinek namočte do polevy a nechte uschnout na papíře na pečení. V dobře uzavřené dóze vydrží přibližně 3-4 týdnů.

další recepty