Rychlé koláč s rebarborou a tvarohem

přísady

na približne 8 kusů

  • 1-2 obdélníkové pláty listového těsta nebo těsta na croissant
  • 1 vejce
  • 100 g Korunní cukr moučka
  • 1/2 balíčku vanilkového cukru
  • 40 g másla
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 20 g potravinářského škrobu
  • cca. 50 g rebarbory (1-2 stonky)
     
  • 1 vejce na mazání
  • Korunní cukr moučka mlýnek

 

příprava

Těsto dejte na plech na pečení vyložený pečicím papírem. Nakrájejte na 8 obdélníkových kusů. Troubu předehřejte na 180 °C v režimu ventilátoru vzduchu.

Vejce smíchejte s cukrem a vanilkovým cukrem do krémova. Máslo pomalu rozpusťte a postupně vmíchejte do vaječně-cukrové směsi. Vmíchejte tvaroh a škrob.

Omyté stonky rebarbory po odstranění konců oloupejte a nakrájte na malé kousky.

Do středu každého kousku těsta dejte lžíci tvarohové směsi a rovnoměrně na ni rozprostřete rebarboru.

Vezměte dva šikmo protilehlé rohy těsta a pevně je přitlačte, aby se při pečení nerozevřily.

Ušlehejte vejce a naneste štětcem na koláčky.

Pečte přibližně 20 minut dozlatova.

Nechte úplně ochladnout, és posypte cukrem.

další recepty