Čokoládové kostky s kokosem

přísady

Plech o  rozměrech přibližně 47x39 cm

  • 4 vejce (pokojová teplota)
  • 160 g másla (měkkého)
  • 400 g Korunního cukru na pečení
  • ¼  l mléko
  • 500 g  hladké mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 60 g kakaa

Čokoládová poleva:

  • 250 g kokosového oleje
  • 200 g čokolády na vaření
  • 240 g Korunního cukru moučka
  • 1/8 l rumu
  • 4 lžíce mléka

Obalení:

  • 450-500 g mletého kokosu

příprava

Oddělte žloutky a bílky, z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Měkké máslo, cukr na pečení a žloutky vymíchejte do pěny, přidejte mléko. Předejte hladkou mouku, prášek do pečiva a kakao a poté rychle přidejte bílky.

Přelijte na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v předehřáté troubě při 180 ° C asi 20 minut. Na čokoládovou polevu rozpusťte kokosový olej a nasekanou čokoládu. Přidejte cukr moučku, rum a mléko a dobře promíchejte.

Studený koláč nakrájejte na malé kostky. Pomocí vidličky ponořte kostky úplně do tekuté čokolády, vyjměte je, nechte okapat a obalte v mletém kokosu.

Doba trvanlivosti (pokud je dóza dobře uzavřená) přibližně 3 týdny.

Ve spolupráci s Baking Barbarine.

 

další recepty