
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingredience na těsto:
- 500 g mouky
- 250 g mléka
- 2 žloutky
- 80 g měkkého másla
- 80 g Korunního cukru krupice
- 4 g soli
- 20 g čerstvého droždí nebo 1 balíček sušeného droždí
- Kůra z ½ bio citronu
Ingredience na makovo-citrónovou náplň:
- 350 g mletého máku
- 250 g mléka
- 75 g rozpuštěného másla
- 125 g Korunního cukru krupice
- Šťáva a kůra z 1 bio citronu
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 2 lžičky škrobu
Ingredience na náplň z lískových ořechů a vaječného likéru:
- 420 g mletých lískových ořechů
- 140 g mléka
- 100 g vaječného likéru
- 100 g Korunního cukru krupice
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 2 lžičky škrobu
Ingredience na malinovo-pistáciovou náplň:
- 350 g mletých pistácií
- 250 g mléka
- 125 g Korunního cukru krupice
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 2 lžičky škrobu
- 250 g rozmixovaných malin
Dále:
- 1 vejce a trochu mléka na potření
- 150 g Korunního cukru moučka
- 5-7 lžic citronové šťávy
1. Na těsto dejte všechny ingredience do mísu a pomocí hnětacích háků kuchyňského robotu nebo rukama hněťte alespoň 10-15 minut, dokud nevznikne hladké těsto. Zbylé poloviny skořápek mohou sloužit jako zástupci v hnízdech a po upečení je můžete odstranit.
2. Těsto na pomoučené ploše vytvarujte do koule, vraťte zpět do mísy, zakryjte a nechte asi 1 hodinu kynout.
3. Na náplň podle výběru dejte všechny ingredience do mísy a dobře promíchejte.
4. Předehřejte troubu na 180 °C s horním a dolním ohřevem a plech vyložte pečicím papírem.
5. Po vykynutí těsto rozdělte na 6 částí se stejnou hmotností.
6. Každý kousek těsta nejprve na pomoučené ploše rozválejte na obdélník asi 5 mm tlustý a rovnoměrně ho potřete 3-4 lžícemi náplně.
7. Těsto srolujte z kratší strany a podélně je přepulte, aby náplň byla viditelná.
8. Obě části těsta zamotejte do sebe, položte na připravený plech a vytvarujte malé hnízdo.
9. Vejce rozšlehejte s trochou mléka a hnízda jemně potřete touto směsí.
10. Zbylé poloviny skořápek vložte do středu hnízd a pečte v předehřáté troubě přibližně 25-35 minut dozlatova.
11. Prosejte moučkový cukr a smíchejte s citronovou šťávou, aby vznikl tekutý glazura.
12. Hnízda potřete polevou, vložte velikonoční vajíčko do středu a darujte nebo ihned vychutnejte.
Share or print this recipe