Mangový roláda

přísady

Mangový džem

  • 2 kg manga
  • 1 balení Korunní cukr želírovací 2:1 XXL

Roláda

  • 6 vajec (pokojová teplota)
  • 100 g Korunní cukr krupice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 špetka soli
  • 90 g hladké mouky
  • 1 špetka prášku do pečiva

Dále

  • 1 sklenice domácího mangového džemu
  • 100 g strouhaného kokosu
  • Korunní cukr moučka na posypání

příprava

Na džem:

Připravte si 10–15 zavařovacích sklenic o objemu 200 ml, které vypláchněte vroucí vodou a nechte vyschnout. Mango oloupejte, vyjměte pecku a dužinu nakrájejte na kostky. Smíchejte ji s želírovacím cukrem ve velkém hrnci.

Za občasného míchání zahřívejte na středním plameni a poté rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Nechte směs asi 4 minuty prudce vařit, pak ji horkou naplňte do připravených sklenic. Okamžitě pevně uzavřete a nechte úplně vychladnout.

Na roládu:

Předehřejte troubu na 180 °C (horní a dolní ohřev) a vyložte plech pečicím papírem.

Vejce, cukr, vanilkový cukr a sůl šlehejte ve velké míse na nejvyšší stupeň asi 7–10 minut, dokud nevznikne světlá a nadýchaná hmota. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, prosejte a opatrně ji po částech ručně vmíchejte do těsta.

Těsto rozetřete rovnoměrně na připravený plech a pečte asi 10–15 minut dozlatova. Ještě horký piškot vyklopte na čistou utěrku posypanou cukrem a opatrně sloupněte pečicí papír. Pomocí utěrky piškot zarolujte a nechte úplně vychladnout – tak se později snadněji potře džemem a zaroluje.

Strouhaný kokos nasucho opražte na pánvi při střední teplotě dozlatova a nechte vychladnout. Piškot rovnoměrně potřete mangovým džemem a posypte opečeným kokosem.

Opatrně zarolujte a posypte Korunní cukr moučka.

další recepty