
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Mangový džem
Roláda
Dále
Na džem:
Připravte si 10–15 zavařovacích sklenic o objemu 200 ml, které vypláchněte vroucí vodou a nechte vyschnout. Mango oloupejte, vyjměte pecku a dužinu nakrájejte na kostky. Smíchejte ji s želírovacím cukrem ve velkém hrnci.
Za občasného míchání zahřívejte na středním plameni a poté rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Nechte směs asi 4 minuty prudce vařit, pak ji horkou naplňte do připravených sklenic. Okamžitě pevně uzavřete a nechte úplně vychladnout.
Na roládu:
Předehřejte troubu na 180 °C (horní a dolní ohřev) a vyložte plech pečicím papírem.
Vejce, cukr, vanilkový cukr a sůl šlehejte ve velké míse na nejvyšší stupeň asi 7–10 minut, dokud nevznikne světlá a nadýchaná hmota. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, prosejte a opatrně ji po částech ručně vmíchejte do těsta.
Těsto rozetřete rovnoměrně na připravený plech a pečte asi 10–15 minut dozlatova. Ještě horký piškot vyklopte na čistou utěrku posypanou cukrem a opatrně sloupněte pečicí papír. Pomocí utěrky piškot zarolujte a nechte úplně vychladnout – tak se později snadněji potře džemem a zaroluje.
Strouhaný kokos nasucho opražte na pánvi při střední teplotě dozlatova a nechte vychladnout. Piškot rovnoměrně potřete mangovým džemem a posypte opečeným kokosem.
Opatrně zarolujte a posypte Korunní cukr moučka.
Share or print this recipe