Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingredience na těsto:
Dále budete potřebovat:
Všechny ingredience na těsto dejte do mísy a rychle zpracujte pomocí hnětacích háků, ručního mixéru nebo rukama v hladké těsto.
Vytvarujte z něj kouli, lehce ji zploštěte, dobře zabalte a nechte alespoň 30 minut odpočívat v lednici.
Předehřejte troubu na 190 °C (horní/spodní ohřev) a připravte si 1–2 plechy vyložené pečicím papírem.
Odpočaté těsto rozdělte na porce o hmotnosti cca 10 g. Z každé vytvarujte kuličku, z ní vyválejte asi 10 cm dlouhý váleček a vytvarujte rohlíček.
Rohlíčky pokládejte na připravené plechy a pečte v předehřáté troubě po jednom plechu 12–15 minut.
Hořkou čokoládu nasekejte nadrobno a dvě třetiny rozpusťte ve vodní lázni nebo po krátkých intervalech v mikrovlnné troubě. Jakmile je rozpuštěná, přimíchejte zbylou třetinu a rostlinný olej. Promíchejte.
Konce vychladlých rohlíčků namočte do čokolády, položte je na pečicí papír a posypte trochou pomerančové kůry. Nechte dobře zaschnout.
Skladujte v dóze na cukroví až 5–6 týdnů – nebo si je vychutnejte hned.
Share or print this recipe