Datlovo - ořechové sušenky

přísady

Na 25 sušenek

  • 200 gramů kaštanové mouky
  • 180 g jemně nasekaného másla
  • špetka soli
  • 60 g Korunního cukru  hnědého
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • nastrouhaná kůra z jednoho citronu
  • 2 žloutky
  • 50 g jemně nastrouhaných vlašských ořechů
  • 90 g velmi jemně nasekaných sušených datlí
  • 100 g rybízové ​​marmelády na náplň
  • papír na pečení

příprava

Na těsto – kaštanovou mouku smíchejte s máslem, poté přidejte všechny ostatní suroviny a vypracujte těsto. Dejte do chladničky na 1 hodinu.

Z těsta vytvarujte váleček o tloušťce asi 1 cm a poté nakrájejte na 1 cm silné plátky, z nichž v rukou vyválejte kuličky. Klademe na plech vyložený pečicím papírem.

Vařečku namočte do mouky a uprostřed každé kuličky udělejte důlek. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C (horní/spodní ohřev) cca. 14 minut.

Rybízovou marmeládu dejte do prohlubně a nechte zaschnout.

další recepty