Linecké tyčinky

přísady

Na plech o rozměru 47 × 39 cm

  • 250 g másla (studeného)
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 250 g hladké mouky (Fini's Feinstes Weizenmehl)
  • 150 g Korunní cukr hnědý
  • 200 g mletých mandlí
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 1 KL mleté skořice
  • na špičku nože mletého hřebíčku
  • 1 špetka soli

na potření:

příprava

Předehřejte troubu na 160 °C. Máslo nakrájejte na kousky a spolu s vajíčkem, žloutkem a suchými přísadami zpracujte ručně na těsto. Plech vyložte pečicím papírem a 2/3 těsta vyválejte tak, aby jej celý pokrylo. Rybízovou marmeládu a rum promíchejte dohladka a rovnoměrně rozetřete na těsto. Zbylé těsto vyválejte na tenký plát, nakrájejte na 1 cm široké pruhy a ty diagonálně, s odstupem 1–1,5 cm pokládejte na těsto na plechu. Pečte cca 20 minut na horkovzduch při 160 °C, na prostředním roštu. Nechte úplně vychladnout a nakrájejte na pruhy. Lehce poprašte moučkovým cukrem.

Trvanlivost (v dobře uzavřené dóze): cca 3 týdny. Dobré vědět: Pracujte rychle. Pokud se těsto při zpracovávání příliš zahřeje a začne se drobit, přidejte do něj 1–2 PL ledové vody.


Ve spolupráci s Baking Barbarine.

 

 

 

 

další recepty