Kompot z opečených jablek se skořicovým krémem

přísady

  • 4 malá jablka
  • 100 g Korunní cukr krupice
  • 40 g rozinek
  • 100 g marcipánu nakrájeného na kostičky
  • 40 ml tmavého rumu
  • Skořicový krém
  • 250 g mascarpone
  • 250 g polotučného tvarohu (20 % tuku v sušině)
  • 50 ml jablečného džusu
  • 50 g Korunní cukr moučka
  • 2 KL skořice
  • kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
  • 5 kapek hořkého mandlového aroma
  • karamelové sušenky na ozdobu

příprava

Na jablečný kompot rozpulte jablka, odstraňte z nich jádřince a nakrájejte je na kostičky. Kostičky jablek promíchejte s krystalovým cukrem, vložte do rozpálené pánve a opékejte 3–4 minuty. Přidejte rozinky a marcipán a podlijte rumem. Odstavte pánev z ohně a nechte kompot krátce vychladnout. Všechny suroviny na skořicový krém promíchejte důkladně metličkou. Karamelové sušenky rukama nahrubo nadrťte. Kompot z opečených jablek rozdělte do 4 sklenic, přidejte 3–4 PL skořicového krému a ozdobte karamelovými sušenkami.

 

 

 

další recepty