Levandulová roláda s květy růže

přísady

Roláda:

  • 4 vejce
  • 150 g Korunního cukru krupice
  • 150 g mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 5 lžic slunečnicového oleje
  • 3 polévkové lžíce jedlých lístků růží (květy je možné sušit také doma)

Levandulový krém:

  • 100 g šlehačky
  • 500 g tvarohu
  • 5 lžic levandulového sirupu
  • květy levandule (nejlepší z vlastní zahrádky)
  • 75 g Korunního cukru krupice

 

Na dozdobení:

příprava

Na roládu – vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Přimíchejte mouku, prášek do pečiva a slunečnicový olej. Na plech vyložený pečícím papírem rozložíme lístky růží a rovnoměrně je zalejeme připravenou směsí. Pečte ve vyhřáté troubě na 175 ° C horkým vzduchem

25 až 30 minut. Po upečení vyklopte na utěrku posypanou cukrem krupicí a s pomocí látky ji srolujte na roládu. Chlaďte alespoň 4 hodiny.

Levandulový krém – vyšlehejte šlehačku do tuha a smíchejte s tvarohem. Přidejte levandulový sirup, přidejte několik kvítků levandule a cukr. Vychlazenou roládu opatrně vyrolujte, natřete krémem a opět srolujte. Ozdobte moučkovým cukrem v mlýnku a sušenými květy.

další recepty