Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na cca 6 cakesicles
Na těsto:
Na náplň do cakesicles:
Na čokoládová poleva:
dále
Předehřejte troubu na 160 °C horkovzduch. Malou dortovou formu (ø 16 cm) vyložte pečicím papírem.
Smíchejte mouku a prášek do pečiva. V jiné misce promíchejte cukr, vejce, podmáslí a olej. Přidejte suché ingredience a metličkou vyšlehejte hladké těsto. Nalijte do formy a pečte 12–14 minut (vyzkoušejte špejlí). Nechte vychladnout.
Čokoládová poleva:
Nasekejte kuverturu. Dvě třetiny rozpusťte ve vodní lázni (max. 40 °C), zbytek přimíchejte. Přidejte barvivo a dobře promíchejte.
Formu na cakesicles vymažte kuverturou, nechte 2–3 minuty zatuhnout a přebytečnou čokoládu vyklepejte (formu obraťte a lehce protřepejte). Zachycenou čokoládu vraťte zpět do misky. Vpíchněte dřívka do otvorů, aby se nepřilepila. Formu dejte na 10 minut do lednice, aby čokoláda ztuhla.
Náplň:
V mezi čase rozdrobte dortové těsto do mísy. Přidejte nakrájený ananas, smetanový sýr, kokos, ananasovou šťávu a rum. Vypracujte směs. Těsto natlačte do formy s čokoládovým obalem, vložte dřívka a povrch uzavřete další vrstvou polevy. Dbejte na to, aby byly okraje dobře spojené. Vložte do mrazáku na 1–2 hodiny – jinak by čokoláda při vyjímání praskla. Poté opatrně vyjměte a nechte rozmrazit.
Dekorace:
Zbytek kuvertury znovu rozpusťte, nechte mírně vychladnout, dejte do jednorázového cukrářského sáčku a naneste mřížku. Do každého čtverečku vytlačte malý puntík, který připomíná vzhled ananasu.
Pokud si přejete, můžete do zbylé kuvertury přimíchat modré barvivo (vznikne zelená), přenést do sáčku a nastříkat lístečky, případně dozdobit posypem.
Skladování:
V lednici vydrží cakesicles přibližně 2 dny.
Tip: Nemáte formu na cakesicles? Můžete použít i větší formu na led.
Share or print this recipe