Citronovo-malinové tiramisu

přísady

 

Ingredience na cca 4-6 porcí
Citronový krém (Lemon curd)

  • 10 ml citronové šťávy (asi ze 3 citronů)
  • 70 g Korunní cukr krupice
  • 1/2 kávové lžičky škrobu
  • 1 vejce
  • 70 g změklého másla

Smetanový krém

Malinový přeliv

  • 50 ml malinového sirupu
  • 150 ml vody
  • 1 sklenička rumu

A kromě toho

  • 200 g piškotů
  • 400 g čerstvých malin
  • proužky citronu na ozdobu

příprava

Příprava citronového krému Lemon Curd

Všechny ingredience na Lemon Curd s výjimkou másla vložíme do malého kastrůlku a šleháme metličkou na sníh, aby se nevytvořily hrudky.

Směs pak za stálého míchání ohříváme na střední stupeň, dokud nezíská konzistenci pudinku.

Lemon Curd procedíme přes sítko a necháme trošku vychladnout a pak do něj vmícháme máslo.

Misku s citronovým krémem překryjeme potravinovou fólií a necháme chladnout při pokojové teplotě.

Příprava smetanového krému

Všechny ingredience na smetanový krém šleháme v misce tak dlouho, dokud nevnikne lehký krém.  (Jakmile krém ztuhne, nepokračujeme ve šlehání, mohl by se srazit.)

Dokončení malinovo-citronového tiramisu

Smícháme všechny ingredience na malinový přeliv a krátce v něm namočíme několik piškotů.

Těmito piškoty pak pokryjeme dno skleniček nebo formy.

Pak rozprostřeme vrstvu smetanového krému a citronového krému Lemon Curd a naskládáme na ně vrstvu malin.

Stejným způsobem střídáme další vrstvy, poslední vrstvou bude smetanový krém.

Malinovo-citronovéh tiramisu ozdobíme čerstvými malinami a proužky citronu a až do podávání uložíme v chladničce.

další recepty