Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na dortový prsten o průměru 20 cm
na těsto:
na tvarohový krém:
na čokoládovou polevu:
dále:
k ozdobení:
Máslo a čokoládu pomalu rozpusťte v hrnku. Oddělte žloutky od bílků. Bílky ušlehejte do tuhé pěny. Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny. Za stálého míchání přidejte rozpuštěné máslo a čokoládu, následně zakysanou smetanu.
Vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmíchejte ušlehaný bílek.
Troubu předehřejte na 170 °C v režimu ventilátoru vzduchu. Dortový prsten položte na plech na pečení vyložený pečicím papírem. Pečte na střední mřížce přibližně 60 minut. Zkontrolujte jehlovým testem. Vyndejte a nechte úplně ochladnout.
Na tvarohový krém všechny suroviny dobře promíchejte.
Vychladlý dort rozřízněte vodorovně na tři díly dlouhým chlebovým nožem.
Položte na dortový talíř (nebo otočný dortový stojan). První dortový plát potřete karamelovým krémem a vrstvou tvarohového krému. Navrch položte druhý dortový plát a znovu jej potřete karamelovým krémem a tvarohovým krémem. Navrch položte poslední dortový plát a pomocí stěrky rovnoměrně potřete tvarohovým krémem. Stáhněte ji stranou dolů, aby byla část karamelového krému průhledná. Dort dejte vychladit do lednice, dokud krém neztuhne.
Čokoládu pomalu rozpusťte ve šlehačkové smetaně. Jakmile dosáhnete správné konzistence (ne příliš tekuté), rozetřete čokoládovou polevu lžící do středu dortu a rozetřete ji směrem ven. Nechte trochu stéct po straně.
Když začne čokoládová poleva ztuhnout, ozdobte dort pekanovými ořechy, makadamovými oříšky, karamelizovanými sekanými lískovými oříšky a čokoládovou pralinkou. Ochlaďte v lednici před podáváním.
Share or print this recipe