Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingredience na bábovku
Ingredience na polevu
Příprava na Gugelhupf
Předehřejte troubu na 180 °C (horní/spodní ohřev).
Formu na bábovku vymažte trochou másla a vysypte moukou.
Jablka oloupejte, vykrojte jádřince, nakrájejte na malé kostičky a smíchejte s citronovou šťávou.
Máslo a cukr při pokojové teplotě šlehejte asi 3–5 minut, dokud nevznikne bílá krémová hmota.
Poté do másla a cukru postupně vmíchejte vejce.
Pomalu vmíchejte mléko a jablečnou omáčku.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a opraženými vlašskými ořechy a vmíchejte do směsi.
Poté těsto rozdělte na polovinu, do jedné poloviny vmíchejte kakao a do druhé poloviny kousky jablek.
Nejprve do formy nalijte čokoládové těsto a poté přidejte těsto s jablky. Obě těsta lehce promíchejte vidličkou a pečte v předehřáté troubě přibližně 50–60 minut. Nezapomeňte provést test špejlí!
Prosátý moučkový cukr postupně po lžičkách rozmíchejte s červeným vínem, až vznikne hladká poleva, kterou nakonec ozdobte bábovku.
Share or print this recipe