Bylinkovo-broskvová bowle

přísady

  • 2 hrsti máty peprné
  • 1 hrst svízele vonného
  • ½ hrsti levandule
  • 5 listů šalvěje
  • 3 sáčky bylinkového čaje
  • 150 g hnědého třtinového cukru
  • 700 ml Wasser
  • 1 lahev Prosecco
  • 5 umytých broskví

příprava

Listy máty peprné, svízele vonné, levandule a šalvěje omyjte v sítu a nechte okapat. Svařte vodu, přidejte třtinový cukr a sáčky bylinkového čaje, nechte 10 minut louhovat, sáčky vyjměte a nechte vychladnout. Přes noc namočte čerstvé bylinky do tekutiny. Přeceďte přes síto. Broskve rozpulte a vypeckujte, nakrájejte na kousky a nechte v sirupu pár hodin. Dolijte Proseccem a podávejte s kostkami ledu.

další recepty