Ananasové chutney [čatní]

přísady

  • 1 ks badyánu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1,5 lžičky mleté skořice
  • 2 ks ananasu
  • 120 ml vinného octa
  • 100 ml ananasového džusu
  • 2 ks hřebíčku
  • 200 g Korunního cukru hnědého
  • 2 špetky soli
  • 2,5 lžíce kari koření

 

příprava

 

Do kastrolu dáme ocet s kořením, Korunním cukrem hnědým a trochou džusu. Vše na mírném ohni vaříme, až se cukr rozpustí, a pak hmotu varem zredukujeme asi o třetinu.

Zatím oloupeme velké ananasy, vykrojíme tvrdý střed a dužiny nakrájíme na kostičky. Ananas přidáme do základu na chutney a společně dál vaříme.

Směs vaříme asi 20 - 30 minut na mírném ohni. Občas ji promícháme. Mezitím si vyvaříme zavařovací sklenice a víčka a osušíme je.

Sklenice naplníme ananasovým chutney a řádně uzavřeme.

Skladujeme ho na suchém, tmavém a chladném místě.

další recepty