Sladko–slaný karamelový bláznivý shake

přísady

  • 20 g kokosového tuku
  • 100 g nugátové pevné hmoty
  • 60 g cukrářských piškotů
  • 4 karamelové tyčinky
  • 250 g smetany
  • 40 g másla
  • 1 čajová lžička soli
  • 150 g hnědého třtinového cukru
  • 600 ml mléka
  • 1 vanilkový lusk

příprava

Sklenice dejte na přibližně na 10 minut do mrazáku. Ve vodní lázni rozpusťte nugát s kokosovým olejem. Cukr svařte se 150 ml smetany, přidejte máslo a míchejte dohladka.

Vanilkový lusk podélně rozřízněte a vyškrábněte dužinu. Mléko svařte s vanilkovým luskem a dužinou. Vyjměte vanilkový lusk a vmíchejte 2/3 karamelového krému a zbývající nugát. Nechte vychladnout a smíchejte s 10 kostkami ledu.

Ponořte horní okraj sklenic a nechte nugát na sklenici krátce zhoustnout a na nugátový okraj přilepte cukrářské piškoty.

Zbylou smetanu vyšleháme dotuha. Rozdělte koktejl do sklenic. Navrch dejte krém a zakapejte zbylým karamelovým krémem. Vložte karamelové tyčinky a ihned podávejte.

Video

další recepty