Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingredience na piškotový korpus
Ingredience na hruškový kompot
Ingredience na skořicový krém
Dále
Příprava piškotového těsta
1. Předehřejte troubu na 180 °C (horní/spodní ohřev) a vyložte formu o průměru cca 22 cm pečicím papírem.
2. Vejce s cukrem, solí a vanilkovým cukrem šlehejte na nejvyšší stupeň alespoň 7–10 minut, dokud nevznikne pěna.
3. Prosijte mouku a ručně do ní opatrně vmíchejte olej po částech.
4.Nalijte piškotové těsto do připravené formy, pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut dozlatova a poté nechte zcela vychladnout.
Příprava hruškového kompotu
1. Hrušky oloupejte, vykrojte jádřince a nakrájejte na malé kostičky.
2. Cukr s citronovou šťávou, vanilkovým cukrem, skořicí, rumem a hřebíčkem zahřejte v hrnci za stálého míchání.
3. Přidejte kousky hrušek, vařte přibližně 7–10 minut za občasného míchání a poté nechte vychladnout.
Příprava skořicového krému
1. Želatinové plátky vložte jeden po druhém do studené vody a nechte asi 5 minut namočené.
2. Mascarpone krátce promíchejte se smetanou, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, skořicí, rumem a hřebíčkem v míse na nízké otáčky, poté šlehejte na nejvyšší otáčky, dokud není krém tuhý. Pozor: Nemíchejte příliš dlouho, jinak by se krém mohl srazit.
3. Želatinu vložte do malého hrnce a zahřívejte, dokud se nerozpustí a nezačne se odpařovat.
4. Přidejte 1–2 lžíce mascarpone krému a rychle zamíchejte želatinu do krému, aby se nevytvořily hrudky.
5. Krémem naplňte cukrářský sáček s hvězdicovou špičkou.
Dokončení podzimního dortu Malakoff
1. Obalte piškotový korpus dortovým prstencem, a pokud je k dispozici, dortovou fólií.
2. Naneste trochu krému kolem okraje korpusu, aby kompot a džem nevytekly.
3. Smíchejte brusinkový džem s 1–2 lžícemi rumu a rovnoměrně ho rozetřete po korpusu.
4. Na vrch rozetřete vychlazený hruškový kompot.
5. Poté naneste vrstvu krému a uhlaďte ji.
6. Piškoty rozkrojte na polovinu, každou z nich krátce namočte do směsi rumu a vody a rovnoměrně jimi pokryjte vrstvu krému.
7. Nyní přidejte další vrstvu krému, vrstvu piškotů a na závěr další vrstvu krému.
8. Dort nechte alespoň 5 hodin, nejlépe přes noc, vychladit.
9. Opatrně odstraňte dortový prstenec nožem.
10. Dort potřete zbývajícím krémem a ozdobte praženými lískovými oříšky a plátky čerstvých hrušek.
Share or print this recipe