Ořechová bábovka se skořicovými jablky

přísady

Ingredience na 1 bábovku o průměru 22 cm:

  • 4 jablka (dohromady cca 350 g)
  • šťáva z poloviny citronu
  • 1/2 KL skořice
  • 4 vejce
  • 220 g másla
  • 180 g Korunní cukr moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • 175 g strouhaných vlašských ořechů
  • 250 g mouky
  • máslo a mouka na formu
  • Korunní cukr moučka na posypání

 

příprava

Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte na plátky. Plátky jablek naložte do citronové šťávy a skořice a zakryjte. Žloutky oddělte od bílků a šlehejte s máslem, moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Vmíchejte prášek do pečiva a vlašské ořechy a prosejte do směsi mouku. Bílky ušlehejte na tuhý sníh a vmíchejte do hmoty. Nakonec vmíchejte marinovaná jablka. Hmotu přesuňte do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a pečte v troubě předehřáté na 175 °C 60 minut. Nechte vychladnout a vyklopte z formy. Poprašte moučkovým cukrem. 

další recepty