
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Nektarinky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na malé kostičky. Cibuli oloupejte a také nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli na něm osmahněte dozlatova.
Přidejte nakrájené nektarinky a sůl, krátce poduste za stálého míchání. Směs zalijte vodou, přidejte želírovací cukr a část jablečného octa. Snižte teplotu na střední stupeň a nechte čatní pod pokličkou pomalu vařit asi 20–30 minut. Průběžně míchejte a postupně dolévejte zbytek octa.
Ještě horké čatní nalijte do čistých sklenic, dobře uzavřete a nechte úplně vychladnout. Ve spíži vydrží minimálně 3–6 měsíců. Skvěle chutná jako pikantní omáčka k masu na grilu, k pečeným jídlům nebo jako pomazánka na chléb.
Share or print this recipe