Matcha rohlíčky

přísady

Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 250 g studeného másla, nakrájeného na kostky
  • 150 g Korunního cukru moučka
  • 10 g matcha prášku
  • 1 žloutek
  • 1 špetka soli
  • (volitelné) 1 špetka strouhané tonka fazole

Na obalování:

  • 150 g Korunního cukru krupice
  • 10 g matcha prášku
     

příprava

Všechny ingredience na matcha rohlíčky vložte do mísy a pomocí hnětacích háků nebo rukama rychle zpracujte v hladké těsto.


Těsto vytvarujte do koule, lehce ho zploštěte, dobře zabalte a nechte minimálně 30 minut odpočívat v lednici. Mezitím předehřejte troubu na 190 °C (horní/spodní ohřev) a připravte si 1–2 plechy s pečicím papírem.


Z odleželého těsta odvažujte kousky o hmotnosti cca 10 g. Vytvarujte z nich kuličky, poté válečky dlouhé asi 10 cm a nakonec rohlíčky.
Rohlíčky rozložte na plechy a pečte v předehřáté troubě asi 12–15 minut – jeden plech po druhém.


Krupicový cukr smíchejte s matcha práškem.
Upečené matcha rohlíčky nechte 1–2 minuty vychladnout, poté je ještě teplé obalte v matcha cukru.


Nechte je zcela vychladnout a ihned podávejte. Uchovávejte v dóze na cukroví až 5–6 týdnů.
 

další recepty