Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na 12 cupcakes
Muffinové těsto:
Krém z čerstvého sýra:
dále
Předehřejte troubu na 180 °C (horní/dolní ohřev). Muffinový plech vyložte papírovými košíčky.
Vyšlehejte cukr, sůl a vejce do světlé pěny. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kokosem. Spolu s mlékem, olejem a minerálkou jemně vmíchejte do vaječné hmoty. Těsto nalijte do formiček do dvou třetin a do každého košíčku vmáčkněte tři třešně nebo višně.
Pečte v předehřáté troubě přibližně 17–20 minut. Udělejte zkoušku špejlí. Poté muffiny vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.
Příprava krému:
Změklé máslo vyšlehejte do pěny. Moučkový cukr prosejte a po lžících postupně vmíchejte. Přidejte vanilkový extrakt.
V jiné misce ručně rozmíchejte smetanový sýr s potravinářským barvivem dohladka. Smíchejte se třemi lžícemi máslové směsi, poté tuto směs vmíchejte do zbytku másla a 10 sekund intenzivně prošlehejte.
Krém přeneste do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou (13 mm) a nastříkejte jej na vychladlé muffiny. Ozdobte čokoládovými pecičkami.
Share or print this recipe