Letní kokosové cupcakes

přísady

na 12 cupcakes

Muffinové těsto:

  • 120 g Korunní cukr krupice
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 140 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 20 g strouhaného kokosu
  • 50 ml neutrálního rostlinného oleje
  • 50 ml mléka
  • 50 ml perlivé minerálky
  • 1 sklenice třešní nebo višní (kompot)

Krém z čerstvého sýra:

  • 100 g změklého másla
  • 100 g Korunní cukr moučka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 175 g smetanového sýra (pokojová teplota)
  • červené potravinářské barvivo

dále

  • čokoládové hoblinky
  • zelené papírové košíčky na muffiny

příprava

Předehřejte troubu na 180 °C (horní/dolní ohřev). Muffinový plech vyložte papírovými košíčky.

Vyšlehejte cukr, sůl a vejce do světlé pěny. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kokosem. Spolu s mlékem, olejem a minerálkou jemně vmíchejte do vaječné hmoty. Těsto nalijte do formiček do dvou třetin a do každého košíčku vmáčkněte tři třešně nebo višně.

Pečte v předehřáté troubě přibližně 17–20 minut. Udělejte zkoušku špejlí. Poté muffiny vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

Příprava krému:

Změklé máslo vyšlehejte do pěny. Moučkový cukr prosejte a po lžících postupně vmíchejte. Přidejte vanilkový extrakt.

V jiné misce ručně rozmíchejte smetanový sýr s potravinářským barvivem dohladka. Smíchejte se třemi lžícemi máslové směsi, poté tuto směs vmíchejte do zbytku másla a 10 sekund intenzivně prošlehejte.

Krém přeneste do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou (13 mm) a nastříkejte jej na vychladlé muffiny. Ozdobte čokoládovými pecičkami.

další recepty