Čokoládové Sacher sušenky

přísady

Ingredience na cca 50 kusů

  • 4 vejce pokojové teploty (velikost M)
  • 1 špetka soli
  • 140 g Korunní cukr krystal
  • 150 g mouky
  • 4 lžíce kakaa na pečení
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 polévková lžíce prášku do pečiva
  • 1 sklenice meruňkového džemu (jemně rozmixovaného)
  • 2 lžíce rumu
  • 400 g hořké čokolády nebo čokoládové polevy

příprava

Předehřejte troubu na horní/spodní pečení na  teplotu  175 °C a připravte si 2 plechy na pečení s pečicím papírem.

Vejce pokojové teploty šlehejte se solí a krystalovým cukrem asi 5 minut.

Pekařské kakao smícháte s moukou, práškem do pečiva a kukuřičným škrobem, prosejte a opatrně vmíchejte do vaječné směsi.

Nalijte čokoládové těsto do zdobicího sáčku a odřízněte malou špičku.

Na připravený plech nakreslete sudý počet kruhů o šířce asi 2 cm s určitou vzdáleností mezi nimi.

Sušenky pečte v předehřáté troubě asi 10-12 minut a poté nechte úplně vychladnout.

Meruňkový džem smícháte s rumem a slepíte k sobě vždy 2 sušenky s 1-2 lžičkami džemu.

Nejlepší je nechat sušenky dobře vyschnout v lednici.

Hořkou čokoládu rozpustíte při nízké teplotě nebo připravíte čokoládovou polevu dle pokynů na obalu.

Sacher sušenky opatrně položte na vidličku, zcela je namočte do čokolády a nechte dobře oschnout na pečicím papíru.

Sacher sušenky ponechte v krabičce na sušenky asi 2-3 týdny.

další recepty