Tropické podmáslové donuty

přísady

Na těsto

  • 150 g hladké (špaldové) mouky
  • 8 g prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 80 g Korunní cukr krupice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 100 ml podmáslí (pokojová teplota)
  • 100 ml rostlinného oleje

Na polevu

  • 250 g bílé čokolády
  • žluté potravinářské barvivo

dále

  • formička na donuty
  • ananasové listy na ozdobu
     

příprava

Předehřejte troubu na 180 °C horní/dolní ohřev. Vymažte formu na donuty.
V míse smíchejte mouku a prášek do pečiva, dejte stranou.
Vejce, krupicový cukr, vanilkový cukr a vanilkový extrakt šlehejte 10 minut do pěny.
Přidejte podmáslí a olej a promíchejte.
Přimíchejte mouku s práškem do pečiva, jen dokud se vše nespojí.
Těsto naplňte do cukrářského sáčku a nastříkejte do formy na donuty.
Pečte asi 15–20 minut (zkuste špejlí). Po vychladnutí opatrně vyjměte z formy.
Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, přidejte trochu žlutého barviva.
Donuty dejte na mřížku a polijte polevou. Nechte zaschnout.
Zbytek čokolády dejte do sáčku, ustřihněte roh a vytvořte mřížku na donutech. Nakonec do čtverců přidejte tečky. Servírujte s listy ananasu.

další recepty