Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingredience na kynuté těsto:
Ingredience na švestkovou a lískooříškovou náplň
Dále
Na podávání
Příprava těsta
Vložte všechny ingredience na těsto do mísy a hněťte pomocí hnětacích háků kuchyňského robota nebo ručního mixéru na nízkou až střední rychlost alespoň 10–15 minut, dokud nebude těsto hladké. Těsto by se mělo odlepovat od stěn a dna mísy.
Na pracovní ploše vytvarujte těsto do koule, vložte jej zpět do mísy, přikryjte a nechte kynout při pokojové teplotě asi 1 hodinu.
Mezitím si připravte náplň.
Příprava švestkové a lískooříškové náplně
Mleté lískové ořechy opražte na pánvi bez tuku dozlatova a nechte vychladnout.
Na švestkový kompot švestky umyjte, vypeckujte a nakrájejte na čtvrtiny.
V hrnci je přiveďte k varu spolu s cukrem, vodou a kořením a vařte asi 7–10 minut, dokud nezměknou.
Nechte vychladnout a vmíchejte polovinu opražených lískových ořechů.
Dokončení buchet
Těsto rozdělte na pracovní ploše na porce o hmotnosti přibližně 80 g a vytvarujte z nich hladké kuličky. Krátce zakryjte.
Plech na pečení vymažte trochou másla a předehřejte troubu na 180 °C (horní/spodní ohřev).
Rozšlehejte vejce s trochou mléka.
Každou kuličku těsta zploštěte, do středu dejte 1–2 čajové lžičky švestkové a ořechové náplně, opatrně ji obalte těstem a vytvarujte kuličku.
Buchty položte spojem dolů do připravené zapékací misky a potřete je směsí vejce a mléka.
Pečte v předehřáté troubě přibližně 35–40 minut, dokud nejsou dozlatova.
Mezitím na pánvi na střední teplotě opražte strouhanku s máslem, zbylými lískovými ořechy a skořicí dozlatova.
Buchty podávejte teplé s vanilkovým krémem a skořicovou strouhankou.
Share or print this recipe