Chai-Latte

přísady

Pro směs koření (alternativně lze chai latte připravit z domácího sirupu)

  • 4 celé skořice
  • 1 čajová lžička muškátového oříšku
  • 10 celý kardamom
  • 8 hřebíček
  • 2 lžíce zázvoru
  • 2 lžíce semen fenyklu
  • 1 polévková lžíce badyánu
  • 1 čajová lžička koriandru
  • 10 černých pepřových zrn

Pro chai latte:

  • 750 ml vody
  • 650 ml mléka
  • 3 čajové lžičky směsi koření n
  • 4 čajové sáčky černého čaje
  • 3 lžíce Korunního cukru kandys
  •  

příprava

Směs koření – nahrubo rozdrťte skořici a opečte ji s kořením na pánvi (bez tuku), dokud se neuvolní aroma. Sundejte ze sporáku a nechte jej vychladnout. Hrubě rozdrťte v hmoždíři a dejte do sklenice a dobře uzavřete.

Případně může být Chai Latte také vyroben z (domácího) sirupu.

U chai latte vařte vodu se směsí koření chai latte (v čajovém sítku) v hrnci a vařte asi 10 minut. Přidejte sáčky s čajem a nechte louhovat podle pokynů. Míchejte 500 ml mléka a s cukrem kandys a zahřívejte. Přes sítko nalijte čaj do šálků (nebo vyjměte čajové sítko čaje).

Napěňte 150 ml mléka, rozdělte do sklenic a posypte mletou skořicí.

další recepty