Zázvorové perníčky s bílkovou polevou

přísady

suroviny cca na 30 ks

  • 400 g hladké mouky
  • 200 g Korunního cukru krystal
  • 175 g másla
  • 4 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 1 lžíce mletého hřebíčku
  • 1 lžíce prášku do pečiva

příprava

Máslo rozpustíme v kastrůlku s tlustým dnem, přidáme do něj cukr, med, zázvor, skořici a hřebíček. Pečlivě mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Mezitím do místy nasypeme mouku a kypřicí prášek. Přidáme směs z kastrůlku a vejce. Promícháním směsi vytvoříme lepivé těsto, které necháme hodinu odležet v chladu.

Těsto vyválíme na pomoučeném plátu a vykrajujeme různé tvary. Podle velikosti pečeme na 170 °C asi 12 minut.

Perníčky zdobíme bílkovou polevou z pudrového cukru nebo čokoládou a barevnými toppingy.

další recepty