Vánoční čokoládové (canache) koule

přísady

Koule - canache:

  • 320 g jemně nasekané hořké čokolády (70%)
  • 120 ml šlehačky
  • 1 polévková lžíce Korunního cukru krystalu
  • 90 ml kokosového mléka
  • 70 g másla

Čokoládová poleva:

  • 300 g hořké čokolády na polevy (70%)
  • 40 g kokosového tuku

Na ozdobení:

  • Bílé a zlaté sypání
  • 50 g marcipánu
  • 1 čajová lžička kakaového prášku

Bílá glazura

příprava

Čokoládu zahřívejte v misce ve vodní lázní, dokud není napůl roztavená. Přiveďte šlehačku, cukr krystal a kokosové mléko k varu. Krémovou směs postupně vmíchejte do polevy. Špachtlí promíchejte zevnitř ven. Přidejte velmi měkké máslo, míchejte do hladka a v ideálním případě nechte přes noc v chladu. Vytvořte malé kuličky.

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázní s kokosovým tukem, míchejte, dokud to není vlažné. Ponořte kuličky do polevy, nechejte zaschnout a spodní část ponořte do směsi ze zlatého a bílého sypání. Smíchejte marcipán a kakaový prášek a vytvořte přívěsek vánočního stromku. Ozdobte horní část koulí bílou polevou a položte na ni přívěsek vánočního stromku. Nechte uschnout.

Bílá poleva – vyšlehejte sníh z bílku a cukru.

další recepty