Vanilkovo-skořicové rohlíčky

přísady

Na přibližně 80 kusů:

  • 300 pšeničná mouka -  hladká
  • 90 g Korunního cukru moučka
  • 90 g strouhaných lískových ořechů nebo mandlí
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 1 špetka soli
  • ½ lžičky skořice
  • 250 g másla (nakrájené na kousky; studené)

Na obalení:

  • 120 g Korunního cukru moučka
  • čajová lžička skořice
  • 1 balíček vanilkového cukru

příprava

Předehřejte troubu na 180 ° C na horký vzduch. Mouku prosejte a promíchejte se zbývajícími přísadami, abyste vytvořili hladké těsto. Pokud je těsto drobivé, zapracujte 1-2 lžíce mléka. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte asi 1-2 hodiny v chladu. Těsto nakrájejte na rovnoměrně velké kousky (každý přibližně 9 g). Vytvarujte rohlíčky, dejte na plech vyložený papírem na pečení a pečte cca. 11 minut.

Smíchejte moučkový cukr, skořici a vanilkový cukr a obalte ještě teplé rohlíčky. Pokud se rohlíčky příliš snadno lámou, pomocí sítka směsí cukru a skořice pocukrujte je teplé rohlíčky položené na tácku.

Doba trvanlivosti (pokud je dóza dobře uzavřená): přibližně 3 až 4 týdny

Ve spolupráci s Baking Barbarine.

 

další recepty