Třešňový sirup

Image Description

přísady

Příprava s použitím parného odšťavovače

příprava

K umytým, vypeckovaným třešním přidáme vodu, přivedeme k varu a přibližně 5 minut vaříme. Necháme vychladnout, přidáme cukr na přípravu sirupu  a přes noc odložíme do chladu. Ovocnou hmotu propasírujeme přes gázovinu a šťávu přecedíme přes jemné sítko.

Sirup vaříme 3 minuty a horký nalejeme do vysterilizovaných sklenic. Dobře uzavřeme  a uskladníme na chladném místě. 

Tip

Pro delší trvanlivosti naplněné a uzavřené sklenice se sirupem pasterizujte nejlépe v troubě při teplotě 75 °C po dobu 25 minut.

Ředění

1 díl sirupu + 6 dílů vody
Po otevření uchovávejte v chladničce a rychle spotřebujte.

Příprava s použitím parného odšťavovače

K umytým, vypeckovaným třešním přidáme cukr na přípravu sirupu a přes noc odložíme do chladu. Směs třešní s cukrem potom dáme do parného odšťavovače a zpracujeme podle návodu. Třešňový sirup nalejeme do vysterilizovaných sklenic, dobře uzavřeme  a uskladníme na chladném místě.

další recepty