Tarteletty s tvarohovým krémem a bobulovým ovocem

přísady

Na křehké těsto

  • 1 vaječný žloutek
  • 150 g Korunního cukru moučka  
  • 450 g hladké mouky
  • 300 g másla
  • 1 špetka soli
  • ½ bal. vanilkového cukru
  • 1 ČL nastrouhané kůry z chemicky neošetřeného citrónu

Na tvarohový krém

příprava

Mouku prosejeme na pracovní desku a  uprostřed vytvoříme důlek, do kterého přidáme ostatní přísady (studené, z chladničky). Do středu postupně přisypáváme mouku z okrajů a smícháme s ostatními přísadami. Hmotu studenýma rukama rychle zpracujeme na hladké těsto. Těsto vyformujeme do tvaru koule, zabalíme do potravinářské fólie a minimálně hodinu necháme odpočívat v chladničce.   

Příprava tvarohového krému

Tvaroh, pudrový cukr, citrónovou šťávu a citrónovou kůru vymícháme dohladka. Opatrně přidáme šlehačku a odložíme do chladničky. 

Těsto vyválíme na tloušťku přibližně 3-5 mm a vykrajujeme z něho plátky ve velikosti formiček. Plátky vložíme do formiček a propícháme vidličkou. Upečeme do zlatova (cca 5-10 minut).

Upečené tarteletty necháme trochu vychladnout a naplníme tvarohovým krémem. Ozdobíme různým bobulovým ovocem a pocukrujeme Korunním cukrem moučkou – mlýnek.

další recepty