Sušenky - Velikonoční zajíček

přísady

(20-30 KUSŮ)

Těsto

Bílková poleva

příprava

Postup pro přípravu těsta

Ze studených přísad uhněteme těsto a necháme ho 1 hod. odpočívat v ledničce.

Těsto rozválíme, vykrajujeme zajíčky a pečeme cca 10 min. při 200 °C. 

Pro vytvoření polevy pomalu umícháme v kuchyňském robotu všechny přísady. Později přepneme na střední rychlost a šleháme, dokud hmota neztuhne. Následně vytvoříme pomocí špachtle konzistenci pro vytváření tenkých linek (poleva má být jemná, ale ne tekutá).

Kornout naplníme polevou a obtáhneme obrysy zajíčka. Ze zbytku polevy vytvoříme konzistenci na vyplňování ploch (jemně tekutá), dáme ji do lahvičky a vyplníme plochy zajíčků. Necháme přes noc zaschnout a případně ještě dozdobíme.

další recepty