Stříkané čokoládové cukroví

přísady

cca 65 kusů

  • 300 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 250 g měkkého másla
  • 130 g Korunního cukru moučka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 50 g jemně nastrouhaných mandlí
  • 50 g jemně nastrouhané čokolády

krém

  • 80 g másla
  • 30 g Korunního cukru moučka
  • 30 g rozpuštěné čokolády

příprava

Předehřejte troubu na 160 ° C. Plech vyložte papírem na pečení.

Smíchejte mouku s práškem do pečiva. Máslo vymíchejte s vanilkou a moučkovým cukrem do pěny. Za stálého míchání přidejte vejce, poté vmícháte mouku, mandle a čokoládu.

Dejte těsto do zdobícího sáčku  s hvězdicovou špičkou (tryskou)  a  vytvoříte na plechu malé hrudky. Pečte v troubě na středním roštu asi 10 minut. Vyjměte a nechte vychladnout.

Na krém řádně smíchejte máslo s moučkovým cukrem a vmíchejte čokoládu. Krémem spojte vždy dvě hrudky.

další recepty