Špaldovo-jablková bábovka

přísady

příprava

Jablka oloupeme, nastrouháme najemno a pokapeme citrónovou šťávou. Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky s krupicovým cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Máslo, cukr moučka a vanilkový cukr vymícháme do pěny. Postupně přidáme žloutky. Nakonec zlehka vymícháme sníh z bílků.   

Mouku smícháme s  práškem do pečiva, skořicí a lískovými oříšky. Přidáme jablka a čokoládu. 

Těsto vylejeme do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy, povrch uhladíme a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 170°C přibližně 60 minut. 

Hotovou bábovku vybereme z trouby, necháme vychladnout, vyklopíme na kuchyňskou mřížku a pocukrujeme cukrem moučkou z mlýnku.

další recepty