Čokoládové rohlíčky

přísady

  • 100 g hladké pšeničné mouky
  • 50 g jemně nastrouhaných mandlí
  • 50 g Korunního cukru na pečení
  • 1 špetka soli
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 g studeného másla – rozkrájeného na malé kousky
  • 1 vejce
  • 60 g polevy z hořké čokolády – roztavené, ​​vlažné
  • Papír na pečení
  • 80 g másla
  • 150 g polevy z hořké čokolády
  • 40 g rozpuštěné bílé čokolády

příprava

Předehřejte troubu na 180 ° C, plech vyložte papírem na pečení. Do nádoby dejte mouku, mandle, cukr na pečení, sůl, vanilkový cukr, máslo a vejce dobře promíchejte a prohnětete. Poté přidejte polevu z hořké čokolády, rukama ji vypracujte hladké těsto a nechte jej vychladnout. Z vychlazené těsto vytvarujte rohlíčky. Rohlíčky položte na plech a pečte v předehřáté troubě asi 12 minut na prostředním roštu, poté je nechejte vychladnout. Na polevu rozpustíme ve vodní lázní máslo a polevu z hořké čokolády. Rohlíčky namočte do poloviny do čokoládové polevy a pomocí malé lžičky ozdobte trochou bílé čokolády. Nechte uschnout.

další recepty