Pudingový krém

přísady

  • 250 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 30 g vanilkového pudingového prášku
  • 100 g Korunního pudrového cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 250 g měkkého másla

 

příprava

Příprava krému:

z mléka odebereme 5 PL, přidáme žloutky a pudingový prášek a vymícháme dohladka. Zbylé mléko převaříme s pudrovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přimícháme pudingovou hmotu a za stálého míchání převaříme. Puding potom přelejeme do mísy. Přidáme máslo a vyšleháme. Krém dáme do zdobícího sáčku s hladkou špičkou a můžeme jej použít na ozdobení cupcakes nebo muffinů nebo jím potřeme dort. 
 

Tipy:


Krém můžete obarvit kakaovým práškem nebo potravinářskou barvou rozpustnou v tucích. Krém můžete několik dní uchovávat v chladničce.

další recepty