Pomerančovo-vanilkový čaj

přísady

  • 1 l vody
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 tyčinky skořice
  • 4 čajové lžičky čaje Rooibos nebo čajové sáčky
  • 100 ml pomerančového džusu
  • 1 Bio pomeranč
  • Korunní cukr kandys hnědý

 

příprava

Vyškrábejte vanilkový lusk a nakrájejte pomeranč na plátky. Přiveďte vodu k varu a nalijte na čaj rooibos. Přidejte vanilkový lusk, dužinu vanilkového lusku a skořici a nechte louhovat asi 5-10 minut. Odstraňte skořici a vanilkový lusk. Přidejte pomerančový džus a přiveďte k varu.

Do šálků vložte 2–3 kusy Korunního cukru kandys a přeceďte čaj. Vložte pomerančové plátky do šálků a podávejte horké.

Tip: pro variantu s alkoholem přidejte pomerančový likér nebo pomerančový rum!

další recepty