Makovo-ovocná bábovka

přísady

  • 250 g ovocného koktailu
  • 3 vejce
  • 1 špetka soli
  • 150 g změknutého polotučného margarínu
  • 150 g Korunního cukru BIO krystal
  • dřeň z jednoho vanilkového lusku
  • 1 ČL nastrouhané kůry z chemicky neošetřeného citrónu
  • 1/8 l nízkotučné smetany
  • 90 g celozrnné špaldové mouky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 100 g mletého máku
  • 100 g mletých lískových ořechů

 

příprava

Ovocný koktail scedíme a ovoce nakrájíme na menší kousky. Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky se špetkou soli vyšleháme na tuhý sníh.

Polotučný margarín s Korunním BIO cukrem krystalem, dření z vanilkového lusku a citrónovou kůrou vymícháme do pěny. Postupně přidáme žloutky a  smetanu.

Celozrnnou špaldovou mouku smícháme s práškem do pečiva a spolu s mákem, lískovými ořechy a sněhem přidáme k hmotě. Opatrně přimícháme kousky ovoce..

Cesto vylejeme do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy a pečeme při teplotě 175 °C přibližně 50 minut.

Upečenou bábovku necháme 20 minut vychladnout v otevřené troubě a následně vyklopíme na kuchyňskou mřížku.


Tip


 Na bábovku použijte silikonovou formu na pečení. Ušetříte tak mouku a tuk a tím také mnoho zbytečných  kalorií.

další recepty