Karamelová srdíčka

přísady

pro přibližně 65 kusů:

Náplň:

  • 1 plechovka karamelu

Na zdobení:

  • 50 g tmavé čokolády
  • 1–2 čajové lžičky kokosového oleje

příprava

Promíchejte všechny ingredience pomocí kuchyňského robotu. Případně smíchejte mouku s mandlemi, položte na pracovní plochu a uprostřed udělejte jamku. Do prohlubně dejte cukr a žloutek. Máslo nakrájejte na malé kostky a rozložte kolem prohlubně a vytvořte hladké těsto. Vytvarujte těsto do tvaru koule a nechte 2 hodiny odpočívat v chladničce v potravinářské fólii.

Předehřejte troubu na 170 ° C - pečení nahoře / dole. Těsto rozpůlíte a znovu prohnětete. Jednu polovinu vyválejte a vykrojíte srdíčka. Položte na plech vyložený papírem na pečení a pečte asi 10 minut. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Druhou polovinu těsta vykrojíte srdíčka a také malá srdíčka uprostřed a upečete. Necháte vychladnout.

Srdce bez díry potřete karamelem a přilepte srdíčkem s dírou. Vložte na papír na pečení.

Čokoládu s kokosovým tukem pomalu rozpusťte, dejte do sáčku, odřízněte hrot a sušenky ozdobte jemnými čokoládovými linkami nebo je ozdobíte pomocí vidličky. Skladujte v dobře uzavřené dóze na sušenky.

Tip:

Srdíčka lze také slepit arašídovým máslem nebo džemem.

Poznámka: Místo strouhaných mandlí v křehkém těstě můžete použít také 30 g mouky.

další recepty